Povećanje transfera lokalnim samoupravama za milijardu dinara

Bez autora
Jun 08 2010

Prenos novca iz državnog budžeta za lokalne samouprave od 1. jula će biti povećan za milijardu dinara. Najveći deo tog novca biće namenjen najsiromašnijim opštinama. Očekuje se da će Ministarstvo finansija imati razumevanja i omogućiti dalje povećanje prenosa sredstava iz budžeta lokalnim samoupravama, koje je smanjeno zbog ekonomske krize.Među prvim intervencijama trebalo bi da bude dopuna transfera najsiromašnijim lokalnim samoupravama, s obzirom na to da su prihodi budžeta u aprilu i maju bili znatno bolji nego u prvom tromesečju 2010. godine.

Povećanje transfera lokalnim samoupravama za milijardu dinaraPrema današnjem saopštenju, prenos novca iz državnog budžeta za lokalne samouprave od 1. jula će biti povećan za milijardu dinara.

Najveći deo tog novca biće namenjen najsiromašnijim opštinama.

Očekuje se da će Ministarstvo finansija imati razumevanja i omogućiti dalje povećanje prenosa sredstava iz budžeta lokalnim samoupravama, koje je smanjeno zbog ekonomske krize.

Među prvim intervencijama trebalo bi da bude dopuna transfera najsiromašnijim lokalnim samoupravama, s obzirom na to da su prihodi budžeta u aprilu i maju bili znatno bolji nego u prvom tromesečju 2010. godine.

Ovi transferi iz budžeta su u prošloj godini bili smanjeni za 15 milijardi dinara, dok će smanjenje u 2010. godini iznositi približno 20 milijardi dinara.

Budžetom za 2010. godinu za transfere opštinama i gradovima predviđeno je 25,7 milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik